madrid01.jpg

Spaans 3

Spaans 3

De woordenschat wordt uitgebreid aan de hand van teksten in dialoogvorm, toeristische teksten en geleidelijk ook teksten uit kranten en tijdschriften.

Voorkennis nodig?

  • Je bent geslaagd voor Spaans Waystage, richtgraad 1.2, ERK taalniveau A2 (Spaans 2).
    Of je bent geslaagd voor een toelatingsproef.

 

Deze cursus komt NIET in aanmerking voor opleidingscheques en Vlaams opleidingsverlof.

 

Test je kennis en stap in op jouw niveau!

Doe een niveautest, klik hier voor meer info.

 

OPGELET! Voorlopig kan je nog niet online inschrijven.
Je kan wel terecht op een van onze secretariaten om in te schrijven.
Je kan de folders met de lessen die starten in september op deze pagina downloaden.

 

Volg ons op de facebookpagina van de vakgroep Spaans.

 

Spaans 3

Helaas, er zijn op dit moment geen inschrijfmomenten voor deze cursus.

Inhoud

Er wordt verder gewerkt met het aanleren van de werkwoordstijden : de gebiedende wijs, de voorwaardelijke wijs, de toekomende tijd, en grammaticale onderwerpen zoals de persoonlijke voornaamwoorden. Thema’s als gezondheid en sport, feestvieren, problemen signaleren en oplossen, de wereld van het werk zorgen voor de woordenschat en het oefenen van de communicatieve vaardigheden.

  • Je leert vertellen over je al of niet gezonde leef- en eetgewoonten.
  • Je leert een recept lezen en je leest over de mediterrane keuken.
  • Je leert mensen uitnodigen, een uitnodiging aanvaarden of afwijzen, een geschenk geven of krijgen, iets te eten of te drinken aanbieden.
  • Je leert een probleem formuleren of naar een oplossing zoeken : in een hotel of een chalet, bij het autoverhuurbedrijf, in de luchthaven.
  • Je leert bij de dokter gaan, symptomen beschrijven; de dokter schrijft iets voor en geeft advies. Je beschrijft je job, je werkplek.
  • Je leert op een computer werken. Je wisselt van gedachten over de arbeidsmarkt en de vaardigheden en attitudes die van belang zijn.
  • Je leert iets over een zaak opstarten, reageren op werkaanbiedingen.

Ieder hoofdstuk heeft ook een bijvoegsel waar het thema wordt behandeld in het Spaans van de zakenwereld : stress op het werk, omgangsvormen op professioneel vlak, klachten formuleren over leveringen en oplossingen voorstellen, functies en verantwoordelijkheden in een bedrijf.

En daarnaast is er plaats voor wat toerisme in de Spaanstalige wereld : precolombiaanse beschavingen, de Colombiaanse schilder Fernando Botero, hoe maak je guacamole, een reis doorheen Guatemala of de Canarische eilanden.

De leerkracht kan met eigen materiaal ook inspelen op de interesses in de groep of extra oefeningen geven op een stuk grammatica dat verduidelijking behoeft of best eens herhaald wordt.

Het menu is dus gevarieerd maar consistent!

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies