foto-digitale-fotografie-1.jpg

Digitale Fotografie deel 1

Ontdek de mogelijkheden van de digitale camera

Ken je camera en leer betere foto's maken.

Voorkennis nodig?

  • Computer voor beginners

 

Deze cursus komt in aanmerking voor opleidingscheques en Vlaams opleidingsverlof (https://www.vlaanderen.be/opleidingsdatabank/multimedia-operator):

  • Multimedia operator, Digitale fotografie 1 | ODB-Y00129-012 | 60 uur

Digitale Fotografie deel 1

Oostende - Campus Kroonlaan
€ 90.00
Torhout - Campus Eureka
€ 90.00
Roeselare - Campus Tant
€ 90.00
Koekelare - Campus Moerestraat
€ 90.00

Inhoud

In deze cursus komen de basistechnieken van de fotografie aan bod. We leren je jouw camera te bedienen en helpen je betere foto's te maken.

Ken je camera

We bekijken eerst welke types digitale camera's er vandaag op de markt zijn, hoe zo'n camera werkt, welke onderdelen het bevat en wat de mogelijkheden zijn van het zoomobjectief. De eerste weken werken we in de automatische stand, maar schakelen daarna over naar de P-stand en de halfautomatische standen. Zo kan je belangrijke functies in de camera zelf instellen om mooie en vooral creatieve foto's te kunnen maken. Je leert onder meer de belichting, de autofocus en de witbalans (kleurweergave) in te stellen. De camerafuncties worden tijdens de les uitvoerig uitgeprobeerd, in de klas, in de fotostudio of op verplaatsing in de onmiddellijke omgeving van de school. Via leuke en relevante foto-opdrachten wordt jouw fotografische kennis en talent opgevolgd. Na deze cursus ken je de basistechnieken van de fotografie en weet je hoe je de belichting, de kleuren, de scherpte en de compositie krijgt zoals je het wenst. Je zal kunnen meespreken over begrippen als diafragmawaarde, sluitertijd, lichtgevoeligheid, belichtingscompensatie, kleurtemperatuur, witbalans, scherptediepte en nog veel meer...

Basis fotobewerking

Deze cursus legt de nadruk op fotografie en camerakennis. Toch is een basis fotobewerking nuttig en soms zelfs noodzakelijk. Je leert hoe je met Adobe Photoshop Lightroom of gratis fotobewerkingsprogramma's de belichting, de kleuren en de scherpte aanpast en hoe je foto's kunt retoucheren.

De cursus Digitale Fotografie deel 1 is dé cursus voor wie alles uit zijn of haar digitale camera wil halen. Voor deel 1 is een digitale camera met halfautomatische en manuele belichtingsprogramma's (P, A, S en M of P, Av, Tv en M) nodig. Een degelijke compactcamera volstaat zeker, maar een camera met verwisselbare lens (spiegelreflex of compacte systeemcamera) is nog interessanter, zeker voor wie na deel 1 ook de vervolgcursussen wenst te volgen.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies