Wedstrijd "Beste kok uit het volwassenenonderwijs in Vlaanderen 2018"

Oostende
07/12/2018

 

Wie strijdt mee?

Beste kok van Vlaanderen uit het volwassenenonderwijs 2018, een organisatie van CVO DE AVONDSCHOOL Oostende.

Na het overweldigende succes van de eerste editie, organiseert CVO DE AVONDSCHOOL Oostende voor de tweede maal de wedstrijd voor ‘Beste kok van Vlaanderen uit het volwassenenonderwijs’ op 7 december 2018

Deze ‘battle’ vindt plaats in de Horeca-afdeling van CVO DE AVONDSCHOOL Oostende, Leopold III-laan 1 te Oostende, met aansluitend een Galadiner in Kinepolis Oostende.

Alle afgestudeerde koks of koks in opleiding van een CVO, Syntra of VDAB uit Vlaanderen kunnen meedingen naar deze felbegeerde titel, dus ook jouw cursisten. De manier om talent uit het volwassenenonderwijs in de schijnwerpers te zetten. We wensen zoveel mogelijk cursisten en mensen in opleiding warm te maken voor dit initiatief. 

Het thema van de wedstrijd dit jaar is ‘Noordzeevis’.

De deelnemers moeten eerst schriftelijk een innovatief en creatief recept met Noorzeevis insturen en dat uiterlijk tegen 28 oktober 2018. De ingezonden recepten worden vervolgens beoordeeld door een leesjury waaruit 6 finalisten genomineerd worden. De genomineerden worden voorgesteld tijdens de persvoorstelling op 8 november 2018.

De finale op 7 december 2018, zal bestaan uit het bereiden van het ingezonden recept, gevolgd door een opgelegde proef.

De gerechten zullen beoordeeld worden door professionele en gevestigde chef-koks zoals Wout Bru (chef-kok van Chez Bru), Bartel Dewulf (bekend van de jury uit ‘Mijn Restaurant’), Filip Claeys (sterrenchef De Jonkman), Kenny Danschotter (chef-kok Wienebrugge Sint-Michiel) en Ian Wittevrongel (sterrenchef van Ten Bogaerde Koksijde), Eric Miete ( Culinair Advisor Coppert Cress).
's Avonds, op het galadiner in Kinepolis Oostende, zal de winnaar bekendgemaakt worden. Je kan inschrijven tot en met 28 oktober 2018.

 

Vind hier:


Meer informatie nodig? Stuur dan een mail naar bestekok@deavondschool.be   

De eerste editie was alvast een groot succes, het verslag vind je terug in Dolce Magazine 27.

Wil je weten wie de winnaar wordt?

Schrijf je dan in voor het galadiner op vrijdag 7 december in het Kinepolis In Oostende.

Klik op het inschrijvingsformulier als je erbij wil zijn.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies