Bib Inspired - De Wereld Rond

Oostende
11/05/2019 - 11/05/2019

Op 11 mei 2019 wordt de Bibliotheek van Oostende voor de 4de keer het middelpunt van inspiratie en creativiteit, in samenwerking met CVO DE AVONDSCHOOL Oostende. Deze keer verbreden we de horizon en slaan we de handen in elkaar met de Talenbeurs in het totaalconcept: De Wereld Rond. Deze speciale editie vindt plaats op zaterdag 11 mei van 10u tot 16u.

Tijdens ‘Bib Inspired - De Wereld Rond’ wordt de Forumzaal en de bib opnieuw omgetoverd tot een gezellig atelier waar je ondergedompeld wordt in allerlei creatieve workshops en standjes talen in het thema van reizen en culturen.

Maak je dit jaar reisplannen voor Italië of ga je de zon opzoeken in Spanje? Maak je eigen zonnebrilhoesje en pimp het met een leuke handwerktechniek. Zo ontdek je onze opleiding patchwork en borduren samen met de opleidingen Spaans en Italiaans.

Liever wat verder op reis? Neem het vliegtuig naar China, het Midden-Oosten of Rusland. Je maakt je eigen nekkussen zodat je aangenaam ligt in die krappe vliegtuigzetels. Haak meteen ook een cool 'monstertasje' om je oortjes in op te bergen of een kleurrijk zakdoekentasje. Wie had ooit gedacht dat onze naai-, haak- en breicursussen zo mooi aansluiten bij de taalopleidingen voor Chinees, Arabisch of Russisch?
Een cursus volgen is trouwens meer dan een taal of creatieve techniek leren. Mensen van verschillende leeftijden, afkomst en van verschillende afkomst komen samen en verruimen hun sociaal netwerk.

Toch liever wat dichter bij huis? Geen nood. Een weekendje Londen, Parijs of Berlijn klinkt ook leuk, niet? Je maakt je volledige reisset. Naai een toiletgerief roll-up of een toiletzak. Maak een linnenzakje en fleur het op met flock- of flexfolie.

Spreek je al een woordje Engels, Frans of Duits? Voor je vertrekt kan je je taal- en cultuurkennis wat bijschaven. Aan elk standje in de Bib kan je zowel met de leerkrachten als met de cursisten een praatje maken. Voor de taalopleidingen liggen de handboeken en cursussen ter inzage. Bovendien is er bij iedere stand een typisch drankje en hapje gratis te verkrijgen.

De bib zit ook niet stil en zet tijdens de maand mei alvast haar uitgebreide collectie reis-, cultuur- en taalboeken in de kijker. Wie weet haal je daar nog dat extra beetje inspiratie uit.
Naar aanloop van het event zal je er meer en meer de creatieve sfeer kunnen opsnuiven dankzij de creatieve inkleding CVO de Avondschool in de bibliotheek zelf.

Schrijf je in voor de workshops of kom zeker eens langs en maak kennis met onze creatieve cursussen en opleidingen in 8 wereldtalen voor schooljaar 2019-2020!
De Bib is doorlopend open van 10u tot 16u. Je kan gratis komen proeven van enkele streekgebonden hapjes aan de infostanden talen (Arabisch-Chinees-Duits-Engels-Frans-Italiaans-Russisch-Spaans).

Verbreed je horizon, de wereld rond.

DE WORKSHOPS:

Schrijf je in voor één of meerdere workshops, onder professionele begeleiding van de lesgeefsters van CVO DE AVONDSCHOOL Oostende.
Je inschrijving is pas definitief na betaling van het juiste bedrag op rekeningnummer BE72 0013 4059 0116 met vermelding van jouw naam en voornaam + naam van de workshop.
De betaling dient ons ten laatste 1 week na reservatie te bereiken.

1. Beestig nekkussen

Met dit kleurrijke en grappig nekkussen ga je voortaan comfortabel op reis.
Het biedt perfecte ondersteuning voor je nek, hoofd en schouders. Je kan kiezen uit verschillende modellen.

Prijs: 10 euro

2. Een gepimpte linnenzak

Gaan de kinderen deze zomer op kamp of vertrek je met het gezin op reis?
In deze handige en toffe linnenzak stop je alle vuile was.
Opgeruimd staat netjes...vooral in zo'n mooie linnenzak, gepimpt naar smaak met onze gloednieuwe Brother ScanNcut.
Handgemaakt en dus uniek!

Voorkennis: niet vereist
Wat breng je mee: jouw (zonne)bril en stofschaar (indien voorhanden)
Prijs: 10 euro

3. (Zonne)brilhoesje gepimpt met handwerktechniek

Naai zelf dit leuke zakje voor je (zonne)bril en pimp het met een personaliseerde handwerktechniek.
Het zakje is gewatteerd, zodat je bril goed beschermd is.

Voorkennis: niet vereist
Wat breng je mee: jouw (zonne)bril en stofschaar (indien voorhanden)
Prijs: 6 euro

4. Oprolbare toilettas

Maak reizen makkelijk met deze DIY oprolbare toilettas.
Leer hoe je eenvoudig  en snel een handdoek omtovert tot een leuke opbergtas voor je toiletgerief.
De oprolbare toilettas is ideaal voor de reiziger die toiletspullen georganiseerd en compact wil opbergen.

Prijs: 5 euro

5. Een gehaakt buideltasje of ‘monster’zakje

USB-kabels en koptelefoon die verstrikt raken in de bodem van je tas.
Klinkt het je bekend in de oren? Deze gehaakte zakjes zijn een originele manier om je tissues, ‘oortjes’ of andere spullen in op te bergen.

Prijs: 5 euro

6. Toilettas

Een originele toilettas: om zelf te houden of om cadeau te doen!
Om dit project tijdig klaar te hebben is hier enige voorkennis naaien vereist!

Voorkennis: vereist
Prijs: 8 euro